Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro bygger ut vindkraften

Nu vill Örebro satsa på klimatsmart energiförsörjning.
Därför byggs vindkraften ut under 2012 i kommunen.
– Vi vill samverka med fastighetsägare, näringsliv och engagerade örebroare krig detta, säger kommunalrådet Lennart Bondeson (KD).

Annons

I budgeten för 2012 har den politiska majoriteten i Örebro med Kristdemokraterna, Centerpartiet och Socialdemokraterna uttryckt att man kommer att satsa på vindkraften nästa år. Nu kommer de att göra en närmare analys var det är lämpligt att bygga ut vindkraften.

– Vi vill bidra till minskad klimatpåverkan. Men även till sänkt energikostnad för Örebro kommun. Vi har inget eget elbolag, men genom att få kontroll på egen produktionskapacitet kan vi också få bättre kontroll på våra kostnader, säger kommunalrådet Lennart Bondeson (KD) i ett pressmeddelande.

– Det är viktigt att kommunen är tydlig med att vi vill göra detta och tar ansvar för att utvecklingen går framåt. Men vi ser gärna att näringslivet och andra intressenter följer med oss i den här satsningen, säger Lennart.

Men det är inte bara vinkraften som det görs en satsning på. Kommunen kommer också att titta på möjligheterna för nya aktörer på den lokala fjärrvärmemarknaden.

Mer läsning

Annons