Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro lockar när länsborna väljer ort

79 procent av de unga i Örebro län flyttar gärna till Örebro, på andra plats kommer Göteborg dit 58 procent kan tänka sig att flytta.

Annons

I 17 av landets 21 län är den största orten i det egna länet det ställe dit flest unga vill flytta. Vill man flytta från det egna länet så lockar Stockholm de som är bostatta i Mälardalen och Norrland medan Göteborg lockar flest i resten av landet. Malmö är populärast endast i Skåne.

Detta visar en undersökning som SBAB låtit genomfört i mars med hjälp av Snabba svar, som bygger på svar från 1 006 personer i åldern 18-26 år. I enkäten har frågor ställts om vilka orter de kunde tänka sig att bosätta sig i. I genomsnitt valdes drygt tre orter som eftertraktade bostadsorter. Samma undersökning genomfördes 2009.

Sett som andel flyttar drygt varannan gärna till Stockholm och nästan lika många flyttar gärna till Göteborg. Knappt var fjärde kan tänka sig att flytta till Uppsala eller Malmö medan mellan var sjätte och var tjugonde gärna flyttar till de olika mellanstora orterna i landet. Lägst andel vill flytta till Östersund. (NA)

Mer läsning

Annons