Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroares däckborta vid konkurs

(UPPDATERAD 14:24) De kunder som lämnade in sina vinterdäck på Bilvårdshuset i våras har fått problem. Företaget har gått i konkurs, och det finns ingen som kan lämna tillbaka däcken.

Annons

I flera år har en NA-läsare, som vill vara anonym, lämnat in sina däck för sommar- och vinterförvaring på Bilvårdshuset i Örebro. Företaget låg först på Kilsgatan, och flyttade förra året ut till Älvtomtagatan på väster. Efter den senaste snörika vintern betalade läsaren 800 kronor för att Bilvårdshuset skulle förvara hans däck under sommaren. I går var han tillbaka för att hämta dem.

– Jag ringde ett par gånger men fick inget svar, och då åkte jag dit för att titta. Det fanns inte en bil där och dörrarna var förtejpade, säger han.

Han ringde då Kronofogden och fick veta att företaget gått i konkurs. Men var hans och alla andra kunders däck tagit vägen råder det delade meningar om. Konkursförvaltaren vet inget om några däck, och har heller inga nycklar till lokalen. NA har sökt innehavaren av företaget, men utan resultat.

NA har varit i kontakt med en man som jobbade på Bilvårdshuset till april, då han blev uppsagd på grund av arbetsbrist. Han menar att däcken finns i en container på baksidan av lokalen. Men vem som har nycklarna är fortfarande oklart.

Flera hundra örebroare kan ha förvarat sina däck på Bilvårdshuset. NA-läsaren har gett upp hoppet.

– Jag måste kontakta Saab och köpa nya däck. Det är så klart en tråkig utgift och vi är många som är drabbade, säger han.

Han är också upprörd över den bristfälliga informationen.

– De kunde i alla fall ha satt en lapp på dörren.

Mer läsning

Annons