Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroarna mitt i skalvet

Tre örebroare hamnade mitt i skalvet i Tokyo. De finns nu på sina hotellrum och vet inte vad som närmast händer.

Annons
De tre örebroarna Robert Öhlin, Stefan Höög och Tomas Bergström hamnade mitt i skalvet. De filmade händelsen där bland annat byggkranen mitt framför dem svajade vilt.

Robert Öhlin, Stefan Höög och Tomas Bergström är i Japan på tjänsteresa för företaget Stoneridge Electronics.

-Vi kom till Tokyo kort innan skalvet började. Eftersom hotellrummen på tjugofjärde våningen inte var klara ställde vi in väskorna och gick ut. Vi hann äta och titta på lite elektronik innan allt började. Vi befann oss mitt bland skyskraporna när marken började svaja. Skalvet bara tilltog och höll på över en minut. Men vi är tacksamma att vi inte just då inte fanns på våra hotellrum på tjugofjärde våningen, säger Robert.

Där finns de däremot nu. När NA ringer finns alla tre på Washington Hotel.

-Vi sitter på tjugofjärde våningen det finns ingen annan möjlighet. Vi hade bokat och hotellen tar inte in andra än förbokade gäster eftersom det är sådant kaos. Just nu är det lugnt men det pågår efterskalv. Hotellpersonalen har sagt att hotellet är säkert och att vi inte behöver vara oroliga. Men speciellt tryggt kan vi inte säga att det känns. Vi ser ju på nyhetssändningarna att större efterskalv är att vänta.

Robert berättar att när de befann sig ute i Tokyo och skalvet började skakade byggnaderna.

-Vi trodde en byggkran högt uppe på en byggnad skulle falla rakt ner. Först verkade folk lugna men sedan började människor skrika att alla skulle ta skydd. När vi några timmar senare såg tv-sändningarna insåg vi vilken fruktansvärd händelse detta är, ett jättestort skalv.

Örebroarna och deras kollega Jarmo Hirvonen från Södertälje hoppas att så snart som möjligt komma hem till Sverige.

-Enligt planen ska några av oss till Singapore men just nu vet vi ingenting om vad som händer och varifrån vi kan åka. Vårt företag har haft kontakt med oss och hoppas ha oss hemma så snart som möjligt. Vi har också fått kontakt med våra anhöriga.

Mer läsning

Annons