Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroarna vill drömma sig bort

Nu rusar örebroarna till resebyrån - efter sommarens solresor.

Annons

Örebroarna bokar biljetter till solen, men att resa bort över själva julfirandet är inte så populärt som man kan tro.

- Känslan är kanske att fler reser utomlands över jul, eller att fler pratar om det, men så skulle jag inte säga att det är, menar Eva Axelsson, resebyråchef för Resia i Örebro.

Visst är resorna till solen välbokade i vinter, men resebyråerna förbereder sig för någonting annat.

- Efter jul kör det verkligen i gång för oss med sommarresor. Redan nu skulle man kunna säga att det är högt tryck på de resorna. Många ägnar julledigheten åt att kika i resekataloger inför sommaren.

Var åker man helst?

- Från Örebro flygplats är det många som reser till Mallorca, Rhodos och Turkiet. De har även haft några avgångar till Thailand. Den tydligaste resetrenden nu är att åka ”allt inkluderat”. Då är allt förbetalt, som mat, och det upplever nog många barnfamiljer som praktisk.

På Contour Air i Örebro satsar man på långresor och här är det vanligast att resenären bokar långt i förväg inför kylan.

- Av tradition går resorna nu till solen och det vi märker är i ropet är Thailand. Där är billigt att leva och garanterat sol. Det tror jag att många längtar efter sedan sommarens regn, säger Peter Appelskog, ansvarig resesäljare.

Enligt Appelskog är svenskarna riktigt duktiga på charterresande och det som snabbast går åt är stora lägenheter utomlands.

- Lite större familjer är vana att vara ute i god tid eftersom man måste boka boende som har plats för extrasängar. Det är en sak som är bra att tänka på om man ska boka en resa nu.

Mer läsning

Annons