Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroföretag letar  arbetskraft i Stockholm  

Företagen i Örebroregionen växer så det knakar. Därför söker man just nu ingenjörer på plats i Stockholm - både till it och tillverkning.

Annons

- På väg till Promotionbåten gör vi ett strandhugg på Stockholm Waterfront. Förutom att vi arrangerar ett Kontakttorg för våra 1 300 resenärer söker vi också för första gången arbetskraft i Stockholm, säger Jon Forssell, verksamhetsledare på Handelskammaren Örebro.

- Stora företag som Atlas Copco, Meritor, Nethouse med flera både kan och vill växa. Det har ett stort behov av att anställa ny arbetskraft med hög kompetens. Kanske finns det några från Öreroregionen som vill flytta hem, eller andra som kan tänka sig att bryta upp från storstaden för ett liv i Örebro län, säger Jon Forssell.

Personliga inbjudningarArbetsförmedlingen har skickat ut personliga inbjudningar till stockholmare med rätt kompetens och nätverket, alltså alla som reser med på Promotionbåten, har fått en inbjudan att dela ut till sina vänner och bekanta.

- Men jag kan inte säga hur många som hörsammade inbjudan. Det vet vi först i början av veckan när vi sammanställt alla besök, säger Jon Forssell. Men även om vi bara lyckas med en enda rekrytering så är det fantastiskt, tillägger han.

Smygstart på landInnan Promotionbåten stävade ut på Ålands hav var det en kick off i Stockholm Waterfront kongresshall. Under temat "Tillväxt. Tillsammans" talade kommunerna i regionen om sin förträfflighet. Örebro Studentsångare stod för underhållningen.

Läs mer om rekryteringsresan i måndagens NA, papperstidningen!

Snart är det jul igen. Sportbaren O´Learys bjöd hugade resenärer på en skinkmacka. Kocken Mikael Ljuskvist var för för dagen inlånad från baren i Stockholm för att göra reklam för kollegerna i Örebro.
Framtidsshowen andades optimism. Gruvnäringen i Bergslagen ligger i startgroparna och storföretasgen går för fullt och söker nu nya medaretare - bland annat i Stockholm.
En okänds resurs? Svenska Kyrkan är med på resan för att visa vad man som kyrka har att erbjuda företagarna, berättar diakonen Ingmarie Rice Edsbrand som här sätter upp sin monter tillsammans med Marianne Thorsell.
Hoppsan, vad dyker upp här? Skådespelaren Peter Kjellström fick en kram från ett oväntat fan.
Håll tungan rätt i mun. Niklas Godlund och Tommy Jonsson från Örebro Terminal testade körsimulatorn. Det var Örebro folkhögskola som tillsammans med Cruel Racing bjöd på en verklighetsnära körupplevelse.
Whisky är på modet. Bergslagens destilleri från Nora bjöd på sin prisade blended. Askersundsparet Solveig och Sven Samuelsson, den senare från Askersunds Fastighetsteknik, lät sig väl smaka.
Blivande konstnärer? Eller nöjer sig KIF-tjejerna Jennie Wecksell och Moa Narving med att göra tavlorna på fotbollsplanen i fortsättningen?

Mer läsning

Annons