Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroföretag siktar internationellt

Örebroföretaget Pennybridge är ett av tio företag som får 250.000 kronor och deltar i Chalmers accelerationsprogram. Nu hoppas företaget att det ska hjälpa dem att slå internationellt. – Det är en fantastisk möjlighet för oss, säger Christian Hertz.

Annons
Vill till usa.  Christian Hertz är medgrundare till Örebroföretaget Pennybridge. Foto: Mattias Ermanbrix

Pennybridge är en gåvo- och insamlingstjänst som startades i Örebro för tre år sedan. Deras affärsidé går ut på att göra det lättare att skänka pengar till fler välgörenhetsorganisationer samtidigt som mer av de skänkta pengarna går direkt till organisationerna. Företaget har sitt säte i Örebro men finns även i Halmstad och Norrköping.

– Vi är ett modernt företag som finns på tre olika ställen i Sverige, säger Hertz.

Genom deltagandet i Chalmers accelerationsprogram Born Global kommer Örebroföretaget att få 250 000 kronor och hjälp av coacher med erfarenhet av den internationella marknaden. Christian Hertz, medgrundare till företaget, berättar att företaget hela tiden haft siktet inställt på USA.

– Vi hoppas framför allt att höstens deltagande i Born Global kommer att resultera i starkare kontakter på USA-marknaden och att vi kan lansera vår tjänst där nästa år, säger han.

I nuläget är det framför allt privatpersoner som skänker pengar via Pennybridge.

Mer läsning

Annons