Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebrokvartett starktkritiska mot Hägglund

Riksdagsledamoten Lars-Axel Nordell (KD) från Örebro är en av de politiker som har reagerat på partiledaren Göran Hägglunds utspel om att partiet bör släppa vårdnadsbidraget.

Annons

Det gör han i en debattartikel i tidningen Kristdemokraten tillsammans med Lennart Bondeson, Behcet Barsom, och Ewa Sundkvist.

-Han svarade på en fråga om vårdnadsbidraget som gjorde att folk reagerade och trodde att Göran Hägglund vill utmönstra det vi har till förmån för ingenting. Han borde i stället ha pratat om att hitta utvecklingsmöjligheter för att föräldrar ska få mer tid för barnen, säger Lars-Axel Nordell.

Utveckla familjepolitik

Efter att ha pratat med Göran Hägglund menar Lars-Axel Nordell att det han ville åstadkomma var att tala om att partiet just behöver utveckla sin familjepolitik och att det är viktigt att inte bara fokusera på vårdnadsbidraget. Lars-Axel Nordell håller med om det och han talar om utveckling och en reform för mer tid med barnen för föräldrar.

-Vi tycker det var fel att han sa att vårdnadsbidraget inte behövs, för då uppfattar folk det som en signal att han viker ned sig, och det är inte fråga om det, utan det handlar om att hitta den mest optimala mer tid för barnen-reformen, säger han.

Olyckligt

Att Göran Hägglunds uttalande uppfattas som att han vill överge vårdnadsbidraget, anser Lars-Axel vara olyckligt för många kristdemokratiska politiker ute i landet som förhandlar om att införa vårdnadsbidraget eller behålla det.

-Då underlättar inte hans svar. Det försvårare snarare, säger han.

Mer läsning

Annons