Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebrolag med i stort lådbilsrally

I helgen blir det lådbilsinvasion i Stockholm. För tredje året arrangeras en stor tävling där två örebrolag tävlar om första priset.

Annons
Bröderna Karmbo är klara med sin lådbil på fredag och då ska den testas innan det bär i väg till Stockholm.

På söndag kommer ett 60-tal lag att svischa ner för Ludvigsbergsgatan och fortsätta färden efter en 180 gradersväng på Torkel Knutssonsgatan och slutligen passera mållinjen vid Münchenbryggeriet i Stockholm, påhejade av drygt 25 000 åskådare. För vissa blir det en nostalgitripp, för andra en ny upplevelse. Det handlar om Red Bulls lådbilsrally, ett event som arrangeras för tredje gången i Sverige. Liknande tävlingar har tidigare arrangerats utomlands i bland annat Wien och Los Angeles med en mycket större publik än den vi har i Sverige men intresset har ökat här hemma.

Vi ska vinnaTvå lag från Örebro kommer att representera vårt län, ”JMS Optimistic Noodle Squad” och ”Flåklypa Soapbox Crew”. Det sistnämda laget består av bröderna Karmbo, 21 och 30 år gamla.

- Vi vinner absolut, säger Mikael självsäkert. Vi är orädda och backar inte. Det är bara att åka rakt ner. Lillebror Fredrik får styra och jag bromsar.

Från början var de fyra killar i laget men de tappade två på vägen. Arbetet med lådbilen har flytit på bra tack vare hjälp från deras pappa:

- Han blev taggad och gillar att skapa saker, berättar Mikael Karmbo. Jag har aldrig tidigare byggt en lådbil så det är lika bra att göra det rejält. Vår bil är svår att beskriva men den är två och en halv meter lång och väger drygt 40 kilo och ser ut som en gammal bil med konstiga detaljer.

Lådbil hämtad ur succéfilmDet var Mikael som fick bestämma hur bilen skulle se ut och det blir en bil ur den norska barnfilmen ”Flåklypa Grand Prix” som blev en tittarsuccé på mitten av 70-talet. På fredag beräknar bröderna Karmbo att bilen ska vara klar. Just nu återstår bara justering av smådetaljer och färgsättning av lådbilen.

- Vår bil blir en hyllning till filmen och vi har en tanke om att klä ut oss till huvudfigurerna om vi hinner.

Kända profiler i jurynFör att vinna lådbilsrallyt gäller det att samla så mycket poäng som möjligt i kreativitet, underhållning och snabbhet. I juryn sitter bland annat tv-profilen Bosse Bildoktorn och Tony Irving från Let´s dance. Första priset är en utbildning i rallykörning.

Ritning över lådbilen som Fredrik och Mikael Karmbo bygger.

Mer läsning

Annons