Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebropolis: "Snart kommer det smälla"

Polisens och kommunens stenhårda arbete mot Bandidos avdelning i Örebro har gett resultat. Men nu tar ett annat kriminellt gäng för sig allt mer – Black Cobra.

Annons

NA har tidigare kunnat berätta om det kriminella nätverket Black Cobra som på senare år etablerat sig i Sverige och inte minst i Örebro. Flera av nätverkets tyngre medlemmar kommer från Örebro och ses ofta runt om i staden.

Poliser som NA talat med vittnar nu om en upptrappad närvaro av medlemmar ur Black Cobra i områden som Brickebacken och Vivalla men också i centrala Örebro.

Starkaste fästet?– De är fler i Örebro än någonsin, säkert uppemot ett 70-tal. Någon sa att Örebro är det starkaste fästet i Sverige för Black Cobra och det kan säkert stämma. Men det är svårt att säga exakt eftersom de åker mellan städerna beroende på var de begår sina brott, säger en polis till NA.

Polisen i Örebro har efter framgångarna mot Bandidos verksamhet nu riktat uppmärksamheten mot Black Cobra. Och de som jobbar ute på gatan är oroliga för nätverkets utbredning.

Ofta unga killar– Vi stannar ständigt bilar med Black Cobra-killar i. Ofta är det unga killar med kriminellt förflutet. De sysslar med knarkförsäljning, mest heroin, samt en del utpressning. Inte sällan har de skottsäkra västar på sig och det är bara en tidsfråga innan något händer.

Ett av bråken som knyts till Black Cobra är en misshandel i Brickebacken tidigare i månaden där en ung kille blev misshandlad med ett järnrör av tre andra. Då slutade det ”bara” med ambulansfärd till USÖ för offret. Polisen är också försiktig i arbetet kring Black Cobra.

– Vi har koll på deras bilar och gör husrannsakan när vi kan. Men man är försiktig, ofta är det vapen med i bilden och snart kommer det att smälla, berättar en av de poliser som patrullerar ute i Örebro.

Det finns dock flera saker som talar för att arbetet mot Black Cobra blir tuffare för polisen än det mot Bandidos. Dels är de inte lika organiserade som Bandidos och därmed inte lika lätta att kartlägga, dels har de ingen lokal i Örebro där verksamheten utgår ifrån.

Mer läsning

Annons