Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebropolitiker utmanar unga i handboll i integrationsprojekt

Under måndagseftermiddagen utmanar fyra politiker barn i åldrarna 10-12 år i handboll i integrationsprojektet Handboll för Hjärta och Gemenskap.

Annons

”Att lagidrotta tillsammans är ett av många bra sätt att förbättra integrationen. Det gäller att kunna samarbeta och lära sig förstå varandra om ett lag ska ha framgång. Projektet Handboll för Hjärta och Gemenskap är ett av de nyare projekten Örebro kommun stöder. Det var självklart att säga ja och vara med och spela i ”politikerlaget” då vi ska möta barnen i några matcher för att väcka uppmärksamhet för projektet”, säger kommunalråd Karolina Wallström (L), i ett pressmeddelande.

Hon deltar tillsammans med Anders Åhlin (M), Katarina Bååt (MP) och Cecilia Lönn Elgstrand (V). ”Det är fantastiskt roligt att det gick att starta upp detta projekt. Det är många som är med och bidrar och ser till att projektet lyckas. Nu gör vi lite jippogrejer för att ytterligare få uppmärksamhet. Kul att flera politiker vågar ställa upp men jag tror på att de unga ändå vinner2, säger Jerker Lindgren Ordförande i ÖSK Handboll Herr samt initiativtagare till Handboll för Hjärta och Gemenskap, i pressmeddelandet.

Handboll för Hjärta och Gemenskap är ett integrationsprojekt med flera samarbetspartners inom Örebro. Projektets mål är att under 2016-2019 sysselsätta minst 40 barn- och ungdomar, engagera fler föräldrar i föreningslivet och sprida handbollen till fler geografiska platser i Örebro kommun. Projektets vision är att skapa bättre förutsättningar för ungdomar i Vivalla och Brickebacken att utöva idrott.

Annons