Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebrotravets flyttplaner till Kvinnersta går framåt

Planerna på en ny travbana i Kvinnersta går framåt. Under tisdagens årsstämma hos Örebrotravet fick styrelsen ett tydligt mandat att jobba vidare med projektet, meddelar Örebrotravet i ett pressmeddelande.

Annons

Det var i november 2016 som planerna för en försäljning av marken i Marieberg och en ny travbana i Kvinnersta presenterades.

Styrelsen har nu fått i uppdrag att sälja marken och fastigheterna i Marieberg. Detta under förutsättning att det är möjligt att bygga en ny bana i Kvinnersta. Samtidigt finns det ett villkor att överskottet från försäljningen helt kan finansiera en ny tävlingsbana. I Kvinnersta ska även en träningsanläggning byggas.

– Det här innebär att styrelsen har fått ett starkt mandat från travsällskapet och att projektet fortskrider. Det känns fortsatt positivt, målbilden och tidsplanen är oförändrad. Vi kommer att kunna ge mer information när vi är klara med nästa steg i projektet, säger Claes Broberg, plats- och sportchef för Örebrotravet i ett pressmeddelande.

Kommunstyrelsens ordförande, Kenneth Nilsson (S), säger så här i ett pressmeddelande.

– Det är glädjande att ta del av Örebrotravets besked om att man nu vill gå vidare och utveckla travet i Örebro. Kommunen kommer vara involverad i ett antal processer framöver och vi är redo att i kommunens olika delar delta i diskussionen om en etablering vid Kvinnersta, säger Kenneth Nilsson (S) kommunstyrelsens ordförande.

Läs också: Örebrotravet kan flytta – ny bana planeras i Kvinnersta

Annons