Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

P-böteskaos på Väster – 50-tal bilar lappade

Här är tilläggsskylten som ett 50-tal bilister på Väster tycks ha missat i morse. Alla bilar lappades med böter på 600 kronor. – De får in mycket pengar, säger drabbade Bengt Fornbrant.

Annons
Här ser ni några av de drabbade bilarna längs Västra Bangatan.  Och skylten som bilisterna missade.

Bengt Fornbrants hustru parkerade bilen på Västra Bangatan vid sjutiden i morse. När han skulle hämta bilen vid 10-tiden upptäckte han att nästan varenda bil längs gatan hade en gul p-botlapp på 600 kronor - inklusive hans egen bil. 

– Det var lite osannolikt att se eftersom alla stod rätt parkerade. Men så såg jag att det fanns en tilläggsskylt under p-skylten, berättar han.

Och på tilläggsskylten, som gäller från 1 november till sista april nästa år, står det att det är förbjudet att parkera längs Västra Bangatan på tisdagskvällar från klockan 22 fram till onsdag förmiddag klockan 10.00. P-förbudet sträcker sig längs hela Västra Bangatan, från Vasatorget fram till Nobeltunneln.

– Jag tycker väl kanske att man skulle ha informerat bättre om det här. I alla fall tydligare på något sätt. För nu har ju nästan alla bilar på gatan gjort samma misstag. Och det handlar ju bara om den tilläggsskylten. Min fru kunde köpa biljett som vanligt i morse och det fanns ingen information på p-automaten om det här.

– Men det är bara att bita i det sura äpplet och betala. Nu vet vi det här till nästa år i alla fall. De får in mycket pengar kan man konstatera, säger Bengt Fornbrant.

Enligt parkeringsenheten hos Örebro kommun kom tilläggsskylten upp i fjol. Även då fick många bilister böter i början av november.

– Det handlar om att kommunen ska kunna sopa, sanda och snöröja på vintern. Men jag tror att många som parkerar där blir hemmablinda och inte tänker på den skylten, säger Lasse hos parkeringsvakterna i Örebro kommun.

– Folk blir överraskade när det kommer upp nya skyltar, säger han.

Här är den aktuella skylten.

Mer läsning

Annons