Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pappa frikänd från sexövergrepp

Pappan tvättade sin dotters stjärt överdrivet noga. Han ville att hon skulle ta på hans penis. Ändå går mannen fri.

Annons

Förra året fick polisen en anonym anmälan om att mannen flera år tidigare hade förgripit sig på dottern.

Bara några dagar efter den anonyma anmälan polisanmälde örebroaren sig själv. Det förklarade han med att han kommit till insikt om hur dottern påverkats av händelserna. Nu ville han hjälpa henne att bearbeta det inträffade.

Pappan åtalades i januari 2011 för sexuellt övergrepp mot barn och sexuellt ofredande, och i mars hölls rättegången. Den inleddes med att åklagaren strök delen som rörde försöket att få dottern att ta på hans penis. Mannen hade visserligen erkänt brottet, men det hade hunnit bli preskriberat.

Den andra delen av åtalet gällde att han vidrört dotterns underliv med handen flera gånger.

Under rättegången berättade pappan att han hjälpt den då sjuåriga dottern att tvätta sig under en period. Han hade då varit överdrivet noga när det gällde stjärten och låren. Men tvättandet skulle inte ses som en sexuell handling. Förutom att göra dottern ren var syftet att lära henne tvätta sig själv, enligt pappan.

I sin dom håller tingsrätten med honom. Uppgifterna om att pappan skulle ha rört flickan i underlivet kommer uteslutande från honom själv. De uppgifterna tolkar tingsrätten som att det rör sig om ”nödvändig omvårdnad och skötsel av ett barns hygien”.

Domstolen noterar dock mannens erkännande om det överdrivna tvättandet på låren och stjärten. Men just de handlingarna hade åklagaren inte åtalat för, vilket gör det omöjligt för domstolen att pröva den delen.

Mer läsning

Annons