Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Par slog och hotade man

Ett par i Örebro åtalas för att tillsammans ha misshandlat en man som kvinnan sedan tidigare var osams med. Hon är också åtalad för att ha ringt ett hotfullt telefonsamtal och skickat skickat sms med dödshot till mannen.

Annons

Paret sitter häktade efter misshandeln, som inträffade nyligen. I bakgrunden finns en tvist mellan kvinnan och den som gjort anmälan.

Enligt åtalet angrep de båda offret i och utanför en butik i centrala Örebro.

Vid rättegången i Örebro tingsrätt kommer personer som befann sig i anslutning till butiken att kallas som vittnen. I stämningsansökan påpekas att kläder och klädställningar i butiken skadades i samband med tumultet.

Kvinnan ska ha slagit mannen i ansiktet, mot kroppen och huvudet. Den åtalade mannen misstänks för flera slag mot olika delar av offrets kropp. I samband med misshandeln ska kvinnan också ha hotat döda honom.

Misshandeln innebar blåmärken, skrapsår, smärta och ömhet i kroppen. Det finns rättsintyg och foton angående skadorna.

De sms kvinnan anklagas för att ha skickat har enligt åtalet haft ett innehåll som gick ut på att mannen skulle dödas. Åklagaren framhåller att meddelandena inneburit en allvarlig oro och fruktan för den som utsattes.

Vid rättegången spelar åklagaren upp det telefonsamtal med dödshot som kvinnan åtalas för att ha ringt. En kriminalinspektör ska också vittna angående innehållet i ett sms med hot.

Annons