Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pastor rasar mot utvisningen:"Dags för ett nytt påskupprop"

Pastor Sam Pettersson i Åsbro frikyrkoförsamling blev upprörd när han läste NA:s artikel i dag om tvååriga Rim som riskeras att utvisas.
- Det är dags för ett nytt påskupprop, säger han.

Annons

Förra gången kyrkor gick samman i ett påskupprop var 2005. Då var det regeringens hantering av de apatiska barnen som fick Sveriges kristna råd med ärkebiskop K.G Hammar i spetsen att protestera högljutt. Över 160 000 namnunderskrifter samlades in och överlämnades till regeringen.

Sam Pettersson deltog i namninsamlingen även den gången, bland annat genom att sätta upp listor på Tallbacksskyrkan i Åsbro.

I morse, när han läste om den döende Rim i NA, tyckte han att det var dags igen.

- Det här är fruktansvärt. Att utvisa dödssjuka barn är rättsvidrigt, det är helt utan rim och reson.

Sam Pettersson började med att skicka ut ett mejl till alla personer i sin adresslista och uppmanade dem att skriva till migrationsminister Tobias Billström och protestera. Han ska också sätta upp en lista i kyrkan som folk kan skriva under.

Exakt hur han ska vidare efter det vet han inte.

- jag har inte hunnit så långt. Jag kände bara att jag måste reagera på något sätt.

Vad hoppas du ska hända?

- Jag hoppas att engagemanget ska sprida sig till församlingar och föreningar. Någonting måste man försöka göra, säger han.

Vad skulle du vilja säga till Tobias Billström om han satt mitt emot dig just nu?

- Att asylpolitiken måste ta större hansyn till barns rättigheter. Man kan inte utvisa svårt sjuka barn. Vi måste få en mer human asylpolitik.

Mer läsning

Annons