Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patrull visste inget om jakt på Kalasjnikov-"poliser"

En polispatrull blev inte informerad om jakten på två falska poliser med automatvapen – trots att patrullen var ute och jobbade på E20.   Istället fick de reda på händelsen vid lunchbordet i Örebro flera timmar senare."Eftersom att vi saknade vetskap om denna händelse innebar det en risk för oss i händelse av att vi hade träffat på aktuellt fordon" skriver poliserna i en intern anmälan.  

Annons
Enligt vittnet viftade en av de falska poliserna med en Kalashnikov.

NA kunde för några veckor sen berätta att polisen fått ett larm om att två personer i Finnerödja ska ha klätt ut sig till poliser och sen viftat med en Kalasjnikov mot en bilist som blev rädd och gasade därifrån. 

En ganska stor polisjakt påbörjades – men en trafikpatrull som var ute och jobbade på E20/E18 i de västra delarna av länet informerades aldrig om händelsen som ska inträffat vid 7-tiden på morgonen. Istället fick de veta vad som hänt först när de åt lunch i Örebro vid 12.30-tiden, enligt en intern tillbudsanmälan som nu har upprättats. 

De skriver i anmälan: ”Eftersom att vi saknade vetskap om denna händelse innebar det en risk för oss i händelse av att vi hade träffat på aktuellt fordon och personer utan vetskap om tidigare händelse. Aktuell bil kan även ha passerat oss västerut eller österut.”

- Det är klart att det är jätteviktigt att informationen når ut till vår personal. Men exakt vad det beror på i just det här fallet vet jag inte i nuläget. Vi har inte hunnit kika närmare på det, säger polisens kommunikationschef Mats Nylén. 

Det var här i en vägficka på länsväg 205 nära E20 som de falska poliserna ska ha hotat ett vittne med automatvapen.

Mer läsning

Annons