Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pilbågskvinna åtalas - sköt mot ungdomar

Flera ungdomar i Adolfsberg i Örebro blev skrämda av att någon sköt med pilbåge i närheten av Adolfsbergsskolan. Händelsen väckte stor uppmärksamhet i området och polisen sökte efter den okända pilbågeskytten.

Annons
Här vid Adolfsbergsskolan inträffade pilbågsattackerna.

Det kom också in flera tips från allmänheten som sett en kvinna med pilbåge på olika håll i Adolfsberg.Efter några dagar greps en kvinna i 20-årsåldern som nu är åtalad misstänkt för olaga hot. Åtalet har lämnats till Örebro tingsrätt. I ett fall befann sig fem ungdomar vid Adolfsbergsskolan.

De såg på

avstånd hur någon höjde en pilbåge för att sedan sikta och skjuta en pil i den riktning ungdomarna befann sig.

Händelsen polisanmäldes och de som utsattes har sagt att de blev rädda för vad som skulle hända. Kvinnan har medgett att det var hon som använde pilbågen, men säger att hon bara tränade och att avsikten inte var att någon skulle bli träffad av pilen.

Hon anser inte att det är ett brott hon gjort sig skyldig till.

Men det anser

åklagaren som åtalat henne för olaga hot.

Under utredningen och rättegången har de fyra ungdomarna berättat om händelsen vid Adolfsbergsskolan. De kände sig hotade av att kvinnan höjde pilbågen och sköt en pil mot dem. Pilbågen är i beslag hos polisen. Kammaråklagare Åsa Hiding har begärt att bågen ska förverkas, alltså inte återlämnas till ägaren. Dom i målet kommer att meddelas 28 februari

Mer läsning

Annons