Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pokerspelare pressades på hundratusentals kronor

Pokerspelaren krävdes på 300 000 kronor ”för beskydd”. Han vägrade och gick till polisen.
Nu har fyra män dömts till fängelse för utpressningsförsöket.

Annons

Det verkar ha varit lite av en tillfällighet att den professionelle pokerspelaren utsattes för kvartettens utpressningsförsök. En av männen hade hört talas om att han hade blivit förmögen på sitt spel, och tanken att pressa honom på pengar föddes.

Diskuterades ingående

Under några dagar diskuterades detta ingående och därefter togs den första kontakten. Efter att ha fått flera mer eller mindre hotfulla telefonsamtal kallades pokerspelaren till ett möte på Café gröna Grodan i början av oktober förra året.

Budskapet var: ”Betala 300 000 kronor för beskydd före midnatt eller så dubblas summan till 600 000.”

Medlem i Bandidos

Hotet förstärktes av att en av männen sa att han var medlem i Bandidos.

Pokerspelaren blev så rädd att han först såg till att få fram pengarna, men ångrade sig sedan och betalade aldrig. I stället kontaktade han polisen.

Ny träff

Dagen därpå var det dags för en ny träff med männen. Tillsammans med en polisman gick pokerspelaren till mötet på ett annat kafé, Videobiljarden på Järntorget. Men på något sätt hade kvartetten fått nys om att polisen hade tipsats. Både polismannen och pokerspelaren övervakades nämligen på vägen till kaféet.

Väl där fick pokerspelaren ett telefonsamtal. En man förklarade att han skulle dö ”om du anmäler mina bröder”.

De lämnade omedelbart kaféet och på vägen där-ifrån fortsatte de hotfulla telefonsamtalen att komma till pokerspelarens mobil.

Tre av männen greps kort därefter medan den fjärde togs av polisen senare i oktober.

Övergrepp i rättssak

Kvartetten döms nu för försök till grov utpressning. Tre av dem får tillbringa tio månader i fängelse, medan en fjärde döms till åtta månader. En av dem fälls också för övergrepp i rättssak.

Enligt tingsrätten finns det ingen anledning att betvivla pokerspelarens uppgifter. Hans historia bekräftas också till stora delar av en av de dömda som erkänt brott.

En av de dömda är ytligt bekant med pokerspelaren och det var han som tog den första kontakten med honom.

Annons