Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis sköt varningsskott i knivdrama i Norra Bro

En man knivhöggs illa under ett knivdrama i Norra Bro sent i natt. Polisen tvingades avlossa ett varningsskott för att avväpna den misstänkte mannen.

Annons

Vid 03.30-tiden natten till onsdagen knackade det på dörren till en villa Gryt i närheten av Norra Bro, strax söder om Örebro. Paret som bor i huset trodde att det var någon som behövde hjälp och öppnade. Men i stället trängde sig en knivbeväpnad 31-årig man in genom dörrhålet. Han hotade paret som då larmade polisen.

– När vi kom till platsen fick vi först uppfattningen att det rörde sig om en gisslansituation, berättar polisens kommunikationschef Mats Nylén.

Dramat fick ett abrupt slut när en av polismännen på platsen fick se hur 31-åringen plötsligt måttade flera knivhugg mot den andre mannen. Polismannen valde då att avlossa sitt tjänstevapen och skjuta ett varningsskott. Det fick 31-åringen att släppa kniven och han kunde sedan gripas.

– Det var en så kallad nödvärnssituation och då har polismannen rätt att skjuta. Även om det inte var han själv som befann sig i direkt fara, säger Nylén.

Både 31-åringen och paret har förts till USÖ. Mannen med allvarliga skador i bröstet och ena handen. Han vårdades under dagen på Thoraxintensivvårdsavdelningen och opererades under eftermiddagen. Vid 16-tiden bedömdes hans tillstånd som helt stabilt. Även 31-åringen skadades lätt vid händelsen.

Polisen arbetade under onsdagen med att sammanställa alla uppgifter kring mordförsöket.

Hade gärningsmannen en relation till paret sedan tidigare?– Det vet jag inte än, men det är en av sakerna som vi håller på att undersöka.

Mer läsning