Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen misstänker mordbrand

Kriminaltekniker har nu kommit till den nedbrunna idrottshallen vid Vivallaskolan i Örebro. Utredningen gäller mordbrand eftersom ingen naturlig förklaring finns.

Annons

-Teknikerna har börjat förbereda . Men det är osäkert när de kan börja själva undersökningen eftersom det fortfarande är varmt i brandresterna, säger Örebropolisens informatör Mats Nylén.

Samtidigt pågår diskussioner om vilka väggar och takstolar som ska rivas. Betongen är kraftigt värmepåverkad och rasrisk finns.

-Det är av säkerhetsskäl rivningen diskuteras. När vi lämnar brandplatsen måste den naturligtvis vara säker så att ingen skadas, säger Stefan Samuelsson insatsledare vid Nerikes brandkår.

Mats Nylén säger att det förstås är viktigt att den personal som ska fortsätta jobba på brandplatsen inte riskerar att skadas.

-Samtidigt görs en noggrann avvägning så att inget som är viktigt för vår tekniska undersökning förstörs. Platsen kommer mycket noga att spärras av så ingen obehörig går in på området.

Brandkåren räknar med att avsluta sitt arbete under senare delen av eftermiddagen.

-Men det finns naturligtvis bevakning kvar på plats, säger Stefan Samuelsson.

Brandingenjör Mattias Heimdahl säger att släckningsarbetet delvis varit mycket komplicerat.

-Många glödhärdar har gjort att det också blivit utdraget.

Under söndagskvällen och natten mot måndagen förekom flera bränder, som misstänks vara anlagda, på olika platser i Örebro.

-Vilka samband det kan finnas är omöjligt att säga. Det får de fortsatta utredningarna visa, säger Mats Nylén.

Larmet om branden i idrottshallen kom strax före 23 00 på söndagen och några timmar tidigare hade brandkåren fått larm om en brand vid en förskola på Poesigatan.

-Där brann det oförklarligt i några markiser. Under kvällen hade vi också larm till två mindre bränder i Varberga, i en trappuppgång och på en balkong, säger Mattias Heimdahl.

Under kvällen förekom även en mindre anlagd brand vid ett varuintag i anslutning till Navets skola på Ladugårdsängen. Natten mot måndagen brann en toalett vid Rävgången och totalförstördes, en intilliggande lokal utsattes för skadegörelse.

-Det är många händelser samtidigt och vi får nu utreda och se vad som ligger bakom, säger Mats Nylén.

Polisen har en del tips, främst om branden i idrottshallen.

-Men vi vill gärna ha fler uppgifter från allmänheten.

Den som har uppgifter kan ringa polisens nationella telefonnummer 114 14.

Mer läsning

Annons