Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen satsar på extra bevakning

Efter de nya kvinnoöverfallen i helgen satsar polisen på extra bevakning i Örebro också under måndagskvällen och natten till tisdagen.

Annons

- Vi är angelägna om att på alla sätt satsa för att få en lösning , säger länspolismästare Kalle Wallin.

Polisen ser ett samband mellan alla de tre överfallen som inträffade i söndags, våldtäktsförsöket på Karlslundsgatan, våldtäkten på Egnahemsgatan och våldtäktsförsöket mot en kvinna som kom hem till sin lägenhet på Tunnelgatan.

Att en man tvingade sig in i lägenheten hos kvinnan är ett tillvägagångssätt som inte tidigare förekommit i vågen av överfall i Örebro.

- Han tvingade sig in i bostaden, misshandlade kvinnan och betedde sig på ett sätt så att vi rubricerat det som hände som våldtäktsförsök. Sedan försvann han därifrån, säger polisens informationschef Torbjörn Carlson.

Signalementet på den som kan stå bakom alla tre överfallen är en man i 25-årsåldern, 170-175 centimeter lång, han har ljust hår och hade en mörk tröja med luva.

Polisens teori är att det finns två serievåldtäktsmän bakom de 15 ouppklarade överfallen sedan september förra året och att den ljushårige mannen kan vara en av dem.

Polisen har nu öppnat en tipstelefon med nummer 019-156139.

Mer läsning

Annons