Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen söker efter dig i Örebro i dag

(UPPDATERAD 19 APRIL) Det kom ett 30-tal intresserade personer till den första informationsträffen om polisvolontärer i Örebro. I dag får den som missade träffen en ny chans.

Annons
Tre av polisens volontärer fotograferade på Arlanda flygplats i januari.

Närpolischef Dan Hjertstrand förklarade att volontärerna ska verka inom tre huvudområden. Det är brottsförebyggande arbete, trygghets- och kontaktskapande arbete samt stödjande insatser för brottsoffer.

– Det vanliga som vi kommer att starta upp med är rena informationsinsatser och att vara med vid evenemang som en trygghetsskapande funktion. Fungerar det kommer vi att vidareutveckla det så småningom, sade han.

Vad förväntar du dig av det här?

– Att vi får ett tryggare Örebro och att allmänheten upplever det som positivt att vi finns mer ute bland folk än vad vi brukar göra, sade Dan Hjertstrand.

Den andra informationsträffen är i SCB-huset den 19 april klockan 17.30. Senaste ansökningsdagen är den 27 april. Den som ansöker ska vara över 18 år och inte förekomma i brottsbelastningsregistret. Alla som antas får gå en utbildning i september. I ett första skede söker polisen 40-50 volontärer i Örebro. Mer informations finns på polisens hemsida.

Mer läsning

Annons