Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen söker fler gärningsmän

Tre män sitter frihetsberövade för inblandning i dådet där en man i 50-årsåldern dödades i Almby förra veckan. Men polisen söker fler gärningsmän i fallet.

Annons

Två män, 40 och 41, anhölls under natten mot fredagen förra veckan misstänkta för mord till en början. På måndagen häktades de på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel och olaga frihetsberövande. En tredje man, 43 år gammal, anhölls under lördagen misstänkt på samma grunder.

– För närvarande rubriceras

det på det här viset. Hur det slutligen blir beror på den fortsatta utredningen. Jag vill inte gå in närmare på vilka omständigheter som gör att jag har valt att göra så. Det handlar fortfarande om en person som har dött, säger åklagaren.

Ett vittne som NA pratade med såg fem till sex personer som rörde sig i anslutning till brottsplatsen i Almby. Åklagaren bekräftar att polisen misstänker fler gärningsmän än de som nu är frihetsberövade.

– Ja, det är allt jag kan säga.

Under häktningsförhandlingen, som hölls inom stängda dörrar och med flera poliser närvarande utanför, nekade 41-åringen till grov misshandel, men erkände olaga frihetsberövande. 40-åringen nekade helt till all inblandning.

De misstänkta männen är sedan tidigare kända av polisen. Enligt Radio Örebro dömdes den 41-åriga mannen till nio och ett halvt års fängelse för försök till mord 2002 efter att ha skjutit en man med flera skott. Motivet ska då ha gällt en skuld.

På grund av utredningens omfattande storlek ska åtal mot männen ska vara väckt senast den 22 december.

Mer läsning

Annons