Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen söker medhjälp av helikopter

Polisens sökande efter den försvunna Norakvinnan fortsätter under fredagen i den nordvästra delen av Örebro kommun.

Annons

– Helikopter är beställd. Vi tror att vädret inte ska hindra sökande med helikopter i dag, säger Torbjörn Carlson, informationschef vid Örebropolisen.

Sökandet pågår i ett ganska stort område från Eker och nordväst ut. När sökandet började i onsdags var kärnområdet runt Närkes Kil och Klockhammar.

NA har uppgifter om att signaler från den misstänkte 51-åringens mobiltelefon plockats upp från en mobiltelefonmast i norra delen av Örebro kommun och att det är det som gör området intressant.

Torbjörn Carlson ger inga kommentarer kring den uppgiften.

– Det enda jag kan säga om varför vi söker i det aktuella området är att vi har skäl att göra det och att det inte beror på vittnesuppgifter, säger Torbjörn Carlson.

Ett stort antal poliser deltar i sökandet efter kvinnan.

– Det är svårt att säga exakt hur många poliser som deltar. Man går ju in och ut ur arbetet. Men jag bedömer att ett 20-tal poliser deltar, säger Torbjörn Carlson.

Man har inte tagit hjälp av militär i letandet.

Enligt Aftonbladet har polisen fått in uppgifter om att den försvunna kvinnan setts i Nora på onsdagseftermiddagen, alltså efter den senaste iaktagelsen av henne inne i Örebro.

Inte heller det vill Torbjörn Carlson kommentera. Han är av utredningsskäl ytterst förtegen om vad som framkommit när det gäller tips, vittnesuppgifter och spaning.

- Om jag bekräftar eller dementerar den här typen av uppgifter kan det förstöra utredningen. Det är därför jag ligger lågt, säger Torbjörn Carlson.

Vad händer i utredningen, förutom det konkreta sökandet efter kvinnan?- Vi håller förstås en massa förhör. När ett 20-tal poliser är igång kommer det in en mängd uppgifter som ska kontrolleras.

Mer läsning

Annons