Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen utreder sig själv

Polisen har upprättat en utredning mot sig själv. Ärendet gäller den timmerhög som kan ha orsakat att en ung man omkom vid en bilolycka vid Götarsvik i början av juli.

Annons
Så här såg bilen ut efter att ha kört in i timmerstockarna.

Den 21-årige mannen körde in i en bil som enligt vittnesuppgift gjorde en vänstersväng på länsväg 823. Efter kollisionen for 21-åringens bil genom en busskur och sedan in i timret som låg vid sidan av vägen.

I onsdagens NA berättade förundersökningsledare Håkan Rydstrand om en misstanke om att timmerägaren hade lagt timmerstockarna för nära vägen. Om så är fallet kan det röra sig om ett brott mot väglagen. Ansvarig för brottet är den som har beordrat att lägga timret på platsen.

En tipsare har lämnat uppgifter om att det är polisen som har stoppat en överfull lastbil och därefter tagit hand om timret. Om de uppgifterna stämmer kan det alltså vara polisen som är ansvarig för brottet som Håkan Rydstrand hänvisade till.

Polisen har upprättat en anmälan efter uppgifterna och det pågår nu en utredning för att se om polisen själv har gjort något fel.

– Det pågår en utredning om polisen överhuvudtaget har med det här att göra. Det vet inte vi heller om det är så, säger Bernt Larsson, chef vid Örebropolisens trafikenhet.

Mer läsning

Annons