Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen varnar för falska sedlar

Falska femhundralappar är i omlopp i Örebro. Under dagen har minst två falska sedlar prånglats ut i olika butiker i centrum. Nu varnar polisen allmänheten för att ta emot de värdelösa pappersbitarna.

Annons

– Det har kommit in ett antal falska femhundralappar. Men det finns ett sätt att känna igen dem på. Sedlarna är fläckiga och silvertråden ser inte normal ut, säger Lotta Lindblad, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Polisen i Västmanland har även de fått in samma typ av förfalskade femhundrakronors sedlar.

– De brukar pyntas ut lite kors och tvärs när de tryckts upp. Förfalskarna prövar ofta att få ut sedlarna på flera olika håll, säger Lotta Lindblad.

Ofta i omlopp

Falska sedlar är enligt polisen ganska ofta i omlopp. Det är inte helt ovanligt att det även förekommer förfalskade Eurosedlar.

– Just de här sedlarna ser väldigt trovärdiga ut. Det enda som skiljer dem från de verkliga sedlarna är fläckarna och silvertråden, säger Lotta Lindblad.

"Värdelös pappersbit"

Polisen uppmanar de som fått förfalskade sedlar att lämna in dem till polisen och göra en anmälan.

– Den som får en falsk femhundralapp i plånboken har naturligtvis inte gjort något brottsligt. Men det är väldigt tråkigt för det är ju en helt värdelös pappersbit, säger Lotta Lindblad, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Mer läsning

Annons