Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen varnar för irländskastenläggare i Örebro kommun

Irländska sten- och asfaltsläggare befinner sig just nu i Örebro med omnejd och polisen varnar för att göra affärer med dem.

Annons

De irländska stenläggarna har dykt upp som ett ovälkommet vårtecken i Sverige de senaste åren. De besöker olika svenska kommuner och lämnar efter sig ett stort antal lurade och besvikna kunder. Mats Nylén på Örebropolisen är förvånad över att det fortfarande finns personer som låter sig luras.

- Få frågor får så stor uppmärksamhet i medierna som denna. Ändå låter folk sig luras, och det är tråkigt, säger han.

Ett antal irländska och brittiska stenläggare befann sig i går i Garphyttan och Ånnaboda.  Polisen fick flera påringningar från personer som ville varna för dem. En av dem var en man i Garphyttan som sprang på männen inne på Konsum.

- Flera inne i affären kände igen ett par av dem från TV. De har börjat ta kontakt med folk i Garphyttan och Vintrosa, säger mannen till NA.

Mats Nylén tycker att det är bra folk är uppmärksamma. Han varnar för att låta sig lockas av irländarnas erbjudanden om snabbt utförda arbeten till låga prisen.

- Man blir blåst på både pengar och kvalitet. Det har hänt att de har blivit hotfulla och aggressiva också, säger han.

Polispatruller har både under måndagen och tisdagen besökt stenläggarna som just nu befinner sig på Ånnabodas camping.

- Hittills har vi inga brottsmisstankar mot dem, och man ska väl inte dra alla över en kam heller, säger Anders Wallin, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Mer läsning

Annons