Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polishund spåradeupp skrottjuvar

Tre män som är misstänkta för att ha försök stjäla skrot inne på en återvinningscentral i Hovsta norr om Örebro greps vid 23-tiden på tisdagskvällen.

Annons

Det var en väktare som upptäckte att tre personer befann sig innanför staketet till återvinningscentralen. Väktaren slog larm till polisen och när den första polispatrullen kom till platsen hoppade två män över staketet och försvann springande in i ett skogsparti.

Polisens hund fick dock snabbt upp ett spår och efter ett tag kunde de två flyende männen fångas in och gripas.

En tredje misstänkt man fanns kvar inne på återvinningscentralen och han greps där.

- I samband med det här kom en utlandsregistrerad skåpbil och parkerade utanför återvinningscentralen. Föraren identifierades och vi gjorde en husrannsakan i bilen, men inget misstänkt stöldgods hittades där, säger Gunnar Corp, länsvakthavande befäl vid polisen i Örebro.

Inne på återvinningscentralen fanns det flera ihopsamlade högar med skrot, bland annat en del kopparrör. Polisen misstänker att skrotet skulle lastas i den bil som kom till platsen.

De tre gripna personerna frigavs sedan de identifierats eftersom de brott de är misstänkta för anses endast vara ringa. Männen är misstänkta för olaga intrång och försök till stöld.

Mer läsning

Annons