Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker godkände Behrns glashotell-idé

Planerna för att bygga ett hotell över Rudbeckstunneln går vidare steg för steg. På tisdagen godkände kommunstyrelsen ett planprogram för detta.

Annons
Om detaljplan tas fram och om bygglov beviljas räknar Behrn Fastigheter med att byggtiden för hotellet blir runt 1,5 år.

Det är en lång väg till ett hotell över Rudbeckstunneln. Ett viktigt steg på den vägen togs dock när kommunstyrelsen godkände ett planprogram, som visar förutsättningar och konsekvenser av ett sådant bygge.

– Det återstår massor, men principen är att om det går att bygga här ska man få bygga, säger kommunstyrelsens ordförande Staffan Werme (FP).

Ett nej till planprogrammet hade inneburit att hotellplanerna inte hade gått vidare. Nu ska programmet till kommunfullmäktige. Blir det ett ja där påbörjas arbetet med en ny detaljplan. Den ska också beslutas av politikerna.

– Planprogrammet är mer en idéskiss, så skulle det kunna se ut, och sedan i detaljplanearbetet ser man om det går att genomföra i verkligheten, säger Staffan Werme (FP)

Vänsterpartiet vill dock redan i detta skede se ett underlag för hur man ska ordna trafiksituationen under tiden för ett eventuellt bygge och i framtiden samt hur centrum påverkas.

– Vi är i grunden positiva, men det finns en rad frågor som måste lösas. Den viktigaste frågan som vi pratar om är trafiksituationen, säger Murad Artin (V).

Vänsterpartiet föreslog att det ska tas fram ett underlag om trafiksituationen till det att beslutet ska tas i kommunfullmäktige. Det avslogs, och de reserverade sig därför till förmån för sitt förslag.

– Det här är ett planprogram. Det blir en realitet och verklighet av det. Det är inte bara en idéskiss. Det är en oerhört viktig fråga för många Örebroare och man måste veta innan man tar beslut, säger Murad Artin.

Annons