Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånarna ryckte ut kvinnornas proteser

Med hot om att kvinnorna skulle dödas misstänks en 24-åring ha kommit över värden för 1,5 miljoner kronor hos de båda kvinnorna som rånades i sitt hem i Adolfsberg, i Örebro, i oktober.

Annons
Här på Surbrunnsgränd i Adolfsberg rånades kvinnorna. En av dem avled senare.

Deras tandproteser och tandbryggor rycktes ut och kvinnorna misshandlades brutalt genom sparkar och slag samtidigt som de utsattes för hot om att dö om inte männen fick kontanter och guld.

Avled på sjukhusÅtalet för grovt rån lämnas till Örebro tingsrätt nu på förmiddagen.

Kvinnorna lämnades skadade och bundna för att flera timmar senare hittas av anhöriga. En av dem avled senare på Universitetssjukhuset i Örebro.

Okänd person inblandad24-åringen åtalas för att ha utfört själva gärningen tillsammans med en okänd person som ännu inte är avslöjad och gripen.

En 44-åring åtalas också för det grova rånet genom att ha planerat och skaffat information.

"Synnerlig råhet"Det var 25 oktober förra året som två män, 24-åringen och en okänd gärningsman, utgav sig för att göra jobb i bostadsområdet och tog sig in i kvinnornas bostad.

Kammaråklagare Anna-Maria Larsson skriver i stämningsansökan att gärningsmännen, som utförde själva rånet, visat synnerlig råhet och att misshandeln fortsatt medan offren lång bundna på golvet. Svåra kroppsskador blev följden .

Köpte buntband

44-åringen misstänks också vara den som har köpt buntbanden som kvinnorna bands med och skjutsat den okände gärningsmannen och transporterat från platsen.

Från bostaden försvann en väska som innehöll stora värden, för totalt 1,5 miljoner.

Vid rättegången kommer åklagaren förutom en mängd förhör och vittnesförhör bland annat att presentera utskrifter från flera telefonavlyssningar.

Ingen av de åtalade har under polisutredningen erkänt. De åtalas även för stämpling till narkotikabrott genom att tillsammans besluta om inköp av narkotikaklassade tabletter. 24-åringen misstänks vid sju tillfällen ha överlåtit sådana tabletter till en kvinna, bosatt i Örebro län, och försökt få henne att skaffa tabletter. Hon åtalas också.

Båda männen sitter häktade.

Svensk poliskritikI Holland finns en tredje misstänkt som svensk domstol häktat i sin utevaro. En internationell arresteringsorder om utlämning till Sverige har lämnats. Holländska myndigheter släppte mannen fri i avvaktan på beslut om överlämning. Från polis och åklagare i Örebro finns kritik mot att han släpptes på fri fot.

Mer läsning

Annons