Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reformplan inlämnad av Grekland

Till slut kom Greklands regering med ett reformförslag för att hantera landets kris.Här är nattens nyheter i korthet.

Annons

LOKALT

Två butiksinbrott på torsdagskvällen

Två inbrott har upptäckts under sena torsdagskvällen i Örebro. Vid ett inbrott i en butik i Marieberg fick tjuven eller tjuvarna med sig 10 000 kronor i kontanter.

SVERIGE

21-åring sköts i knäet i Malmö

En 21-årig man har skjutits i knäet på Bangatan i stadsdelen Möllevången i Malmö. Han är känd av polisen sedan tidigare och polisen utesluter inte att händelsen kan sättas i samband med tidigare våldsdåd i staden.

Rekordbrist på sjuksköterskor

Det råder brist på sjuksköterskor i sommar. I våras larmade Vårdförbundet för att det aldrig tidigare sett så illa ut som inför årets sommar. Mycket tyder på att de fick rätt.

Gamla gasbilar är tickande bomber

Sprickor eller rost på en gasbils tank kan innebära en potentiell dödsfälla. I värsta fall kan det orsaka en explosion.

Olyckor har redan inträffat och det finns en stor risk att fler kommer att ske. Tankarna kontrolleras nämligen inte i den utsträckning som skulle behövas, varken av bilägare eller av landets bilprovningar, skriver Dagens Nyheter.

VÄRLDEN

Reformplan inlämnad av Grekland

Höjd pensionsålder, höjd företagsskatt och höjd hotell- och restaurangmoms. Men även skuldavskrivningar och ett storlån. Till slut kom Greklands regering med ett reformförslag för att hantera landets kris.

Kort före tidsfristen gick ut natten mellan torsdag och fredag ut stod det klart att den grekiska regeringen lämnat in ett 13-sidigt dokument, en plan med reformförslag omfattande 13 miljarder euro till eurogruppens ledning. Några officiella kommentarer till förslagen hördes inte till att börja med mer än en bekräftelse på att det via epost hade överlämnats. Men snart läckte innehållet ut.

Fritt fram för språktest i EU

EU-länder får tvinga personer från länder utanför EU att göra integrationsprov innan de kan ansluta sig till någon ur familjen som redan har fått uppehållstillstånd, skriver Svenska Dagbladet.

Mer läsning

Annons