Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regn i stället för snö i dag

(UPPDATERAD) I Kopparberg kan det fortfarande vara moddsträngar på vägen. Men annars ska det vara regn som faller från himlen i dag,

Annons
Kl 12 i Kopparberg - och snön fortsätter att falla. Just nu ligger cirka en halv decimeter på marken, berättar Jarmo som tagit läsarbilden.

I går snöade det på sina håll i länet, i dag talar prognosen om spridda skurar och plusgrader i vägbanan. Men har du inte bytt till sommardäck än behöver du alltså inte känna dig stressad. Talar väderprognoserna om risk för vinterväglag kan dubbdäcken få sitta kvar. Och det är fortfarande oklart om det blir snö till helgen.

I dag tisdag väntas ny nederbörd - och det kan bli i form av snöblandat regn.

Onsdag visar prognoserna på uppehåll och 10 grader, och då lär eventuella snörester i alla fall smälta bort. Men ett riktigt djupt lågtryck kan komma till Sverige på fredag-lördag.

- Det kan ge riktigt kraftig nederbörd i form av snö, säger Erik Rindeskär.

Än så länge är det osäkert hur lågtrycket kommer att röra sig från Polen och Ukraina. Rör det sig österut kan det missa Sverige helt.

- Men den som tänkt ta bilen någonstans på lördag bör hålla noga koll på väderprognoserna, säger Erik Rindeskär.

När kommer aprilvädret att vara över?- Första maj? Nej, men om man ser till värmen ser jag ingen riktig förändring förrän i mitten på nästa vecka med cirka 15 grader. Det är många lågtryck som ska passera. Men det är ju en tendens att vi går mot varmare tider.

Här kan du se uppdaterade rapporter från de olika vägarna i länet.

På vägen från Kopparberg till riksvägen.

Mer läsning

Annons