Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Rena vilda västern”

Vad är det som gäller – egentligen? Förbudsskylt saknas, parkeringsruta finns, ändå lappar Örebro kommun bilarna på Änggatan.

Annons

NA fick ett samtal på i veckan.

– Här är rena vilda västern, varenda bil på gatan har fått böteslappar, men det finns inga klara regler. Jag hör folk klaga och svära varje dag, säger Perre Karlsson i telefonen.

Perre och hans flickvän har sin bostad på Änggatan men hyr själva parkeringsplats i Södergaraget.

– Annars skulle man bli galen. Problemet har funnits minst en månad så det måste vara massor av folk som har fått böter, säger han.

NA åker till den aktuella adressen, svänger in på Änggatan mot väster från Drottninggatan räknat. Där står tre bilar, samtliga med böteslappar på vindrutorna. Vi kollar runt och konstaterar att det inte finns någon förbudsskylt och att det finns målade parkeringsrutor på gatan och att själva stolparna till parkeringsautomaterna står kvar men att myntapparaten är borttagen.

Vi ser också att det på andra sidan gatan finns en större parkeringsautomat. Där har en av de lappade bilarnas ägare köpt en biljett som ligger i framrutan. Den har fått sällskap av en böteslapp på 600 kronor, från Örebro kommun.

Linus Haraldsson har just kommit till sin bil och funderar över vad han har gjort för fel. I handen har han en böteslapp.

– Nä, jag fattar ingenting. Innan jag parkerade så kollade jag runt hur det såg ut. Jag såg ingen förbudsskylt och ingen parkeringsautomat och utgick från att det var grönt att stå här.

Mer läsning

Annons