Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Revolutionära fronten är det enda alternativet"

Den nye distriktsordföranden i Ung vänster i Örebro län har även han uttalat sitt stöd för Revolutionära fronten genom inlägg på Twitter.
– Jag vill väcka en debatt för att uppmärksamma de stora interna problemen inom Ung vänster, säger Axel Frick.

Annons
Markus Allard och Axel Frick från Ung Vänster i Örebro län under en resa till Mali i år. De har båda uttalat sitt stöd för organisationen Revolutionära fronten.

(uppdaterad 22.05) Axel Frick tog över ordförandeskapet efter att hans företrädare Markus Allard nyligen blev utesluten ur Ung vänster efter att ha uttryckt sympatier för just Revolutionära fronten.

Vad tycker du om Revolutionära fronten?

– De är det enda alternativ vi har nu för att bli av med fascismen. Jag är för demokrati och då kan vi inte låta fascister härja fritt.

Kommer du att bli utesluten nu?

– Det ska bli intressant att se. Syftet med mitt agerande är först och främst att väcka debatt. Blir jag utesluten visar Ung vänsters förbundsstyrelse att den vill fortsätta blunda för våra stora interna konflikter.

Senare under tisdagskvällen ringde Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler upp Axel Frick.

– Som jag förstår sade han att han skulle undersöka om jag inte kunde bli ett uteslutningsärende, berättar Axel Frick. Det märkliga är att jag uttalat mig som ung vänstrare och inte som vänsterpartist. Han har inget att göra med Ung vänster.

NA har pratat med Aron Etzler, men han ville inte kommentera det hela förrän på onsdag morgon.

Du kan se Axel Fricks inlägg på Twitter här till höger.

Mer läsning

Annons