Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rickard Olsson årets alumn

Melodifestivalens programledare Rickard Olsson får priset för att han "gör kunskapsidealet medialt synligt".

Annons
Marie Serneholt och Rickard Olsson leder Melodifestivalen 2011.

Rickard Olsson studerade gick kulturvetarlinjen på dåvarande Högskolan i Örebro i början av 1990-talet.

– Jag lärde mig mycket men minnena nu är mest från livet runt omkring. Då låg Kårhuset i herrgården i Östra Mark och där var det både trevligt och idylliskt, säger han enligt ett pressmeddelande från Örebro universitet.

Årets alumn ska synliggöra

universitetets tidigare studenter och deras karriärer efter studietiden. Utmärkelsen ska också bidra till ökad kontakt mellan universitetet, alumnerna och samhället. Rickard Olsson blir Årets alumn 2011 eftersom genom han i sin karriär för fram och gör kunskapsidealet medialt synligt. Det anses Richard Olsson  göra som programledare i SVT:s "Vem vet mest".

– Litteraturvetenskapen var som en väckarklocka. Lars Gustavsson var en väldigt inspirerande lärare, han har gjort Svensk diktantologi och inspirerade mig till att läsa poesi och annan litteratur som jag inte stött på tidigare. I kommunikationsvetenskap hade vi Carsten Ljunggren, som jag också minns som en bra lärare, säger Rickard Olsson i pressmeddelandet.

Rickard Olsson

får en hektisk vår. Inspelningarna av "Vem vet mest "sker delvis samtidigt som han axlar rollen som programledare för Melodifestivalen.

Senare i vår ska Richard Olsson hålla en föreläsning på Örebro universitet.

(NA)

Alumn betyder elev

alu´mn (latin alu´mnus, ytterst av a´lo 'föda', 'nära'), lärjunge, elev.

Källa: Nationalencyklopedin

Mer läsning

Annons