Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ritz-vakt backarom polisanmälan

En vakt på Ritz anmälde att han skallats av Pontus Gustafsson, tf vd för Aftonbladet, efter en blöt kväll på krogen i fredags. Men nu uppger nattklubbschefen Tony Fransson att vakten kommer att återkalla anmälan.

Annons
Pontus Gustafsson, tillförordnad vd Aftonbladet.

– Det var mycket folk på platsen men jag uppfattade inget som helst våld. Jag har pratat med vakten och han är av samma åsikt. Han kommer att återkalla anmälan så fort han kommer hem från en utlandsvistelse, säger Tony Fransson.

Enligt polisanmälan ska Pontus Gustafsson ha skallat vakten i ansiktet. Vakten har uppgett för polisen att han upplevt smärta och han blivit svullen under vänster öga efter smällen.

Hur ofta händer det att era vakter tar tillbaks anmälningar?

– Det har hänt några gånger. Det kan bli så efter att det framkommit i polisförhören att händelsen kanske inte var så farlig som de först upplevt den. Det är sådant som kan komma fram under utredningens gång.

Har du påverkat vakten till att ta tillbaks anmälan?

– Det är han själv som kommit på att han vill ta tillbaks anmälan. Han är människa precis som alla andra. I stridens hetta anmälde han händelsen men kan inte stå för den idag. Det viktigaste är att jag står bakom min personal. Hade vakten fortfarande stått för anmälan hade jag naturligtvis stöttat honom, säger Tony Fransson.

"Ingen kommentar"

Pontus Gustafsson vill inte kommentera att det nu finns en anmälan upprättad hos polisen där han är skäligen misstänkt för misshandel.

– Jag har inte delgivits anmälan och har därför ingen kommentar, säger Pontus Gustafsson.

Den aktuella kvällen arbetade det sex vakter på nattklubben. Varken Tony Fransson eller polisen har varit villiga att lämna ut uppgifter om vilken av vakterna det är som anmält händelsen. NA har inte kunnat nå vakten för en kommentar.

– Han är på utlandssemester och vill inte uttala sig just nu. Om intresse finns kommer han att göra det när han kommit hem därifrån, säger Tony Fransson.

Toni Fransson, nattklubbschef på Ritz.

Mer läsning

Annons