Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rudbeckselevers skolresakan gå upp i rök - igen

Förra året satte Eyjafjallajökull stopp för klassresan. I år kan det vara vulkanen Grimsvötn. Nu håller eleverna på Rudbecksskolan tummarna för att den håller sig lugn.

Annons
Håller tummarna. Kommer Italienresan att bli av eller sätter Grimsvötn stopp för den? Övre raden från vänster: Robin Adolfsson, Damir Avdic, Sofia Nyman, Natalie Hojeij, Katarina Karlsson, Maryam Jalal, nedre raden från vänster Daniel Kachoah, läraren Sandra Stizzoli Strömquist och Robin Grandin.

Läraren Sandra Stizzoli Strömquist verkar ha otur. När NA träffade henne förra året i slutet av april var det för att berätta att hennes avgångselever i trean inte kom iväg på den hett efterlängtade klassresan till Italien. Det satte askmolnet runt Eyjafjallajökull stopp för.

Tvåorna kan drabbas

I år är det hennes tvåor som är illa ute. På onsdag är det bokat biljetter till flyg och boende för drygt 20 elever som läst italienska under två år. Varje ledig stund har de samlat in pengar till resan. Nu biter de på naglarna och kollar nyheterna varje ledig stund. Risken finns att det blir trubbel.

– Vi ber nästan till Gud, säger Damir Avdic som hoppar på kryckor efter en basketolycka men som skulle göra nästan vad som helst för att komma i väg.

– Vi kommer nog i väg, men frågan är om vi kommer hem som planerat, tröstar Sandra Stizzoli Strömquist.

”Vi kan sova utomhus”

– Det gör inte så mycket, vi har sett fram emot den här resan så mycket. Vi klarar oss nog ett tag. Vi kan sova utomhus, det är varmt, säger Damir hoppfullt. Han får medhåll av Katarina Karlsson:

- Jag kan nog tänka mig att vara i Italien hela sommaren.

För andra kallar plikterna.

– Jag måste hem, jag har kursprov, säger Sofia Nyman.

– Och jag fyller år, och vill fira hemma, säger Maryam Jalal.

Avresa på onsdag

På onsdag efter lunch lyfter planet mot Bergamo i norra Italien. På schemat står studiebesök på en gymnasieskola, utflykt till Venedig och Garda men också shopping och restaurangbesök.

Som sagt, hela Rudbecksskolan håller tummarna för att de kommer iväg.

Och att de kommer hem, förstås.

Mer läsning

Annons