Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ryktet: Kriminella ska ha tagit över sexklubbens lokaler

Club Eden har lämnat sin lokal på Holmen. De har tvingats därifrån av Black Cobra, säger ryktet. – Rent nys. Club Eden har inte betalat hyran, säger fastighetsägaren.

Annons
Club Edens lokal på Holmen står tom sedan en tid tillbaka.

Hos Club Eden kan par och singlar träffas för att ha sex med varandra. Klubben har i många år hållit till i en barackliknande byggnad på industriområdet Holmen i Örebro. Men för ett par veckor sedan lämnade Club Eden lokalen.

En tipsare hörde i förra veckan av sig till NA. Personen var mycket orolig eftersom hen hade hört att det var personer med anknytning till Black Cobra som skulle ta över. Detta efter att ha tvingat till sig lokalen från Club Eden.

Det finns även formuleringar på klubbens hemsida som antyder att kriminella personer kan ligga bakom övertagandet.

”Detta med lokalen kom oväntat för oss alla. Jag fick beskedet på lördagen att på tisdagen ska ni vara ur för jag har nya hyresgäster och med tanke på vilka dom är med så tog jag detta beslutet för min egen och alla medlemmars säkerhet” skriver en ledande medlem i klubbens gästbok.

Men de här uppgifterna avfärdas bestämt av fastighetens ägare. Enligt honom beror flytten på att klubben inte har gjort rätt för sig.

– Sanningen är att Club Eden inte har betalat hyran på fyra månader. Då är det inte så konstigt att jag vill bli av med dem.

Fastighetsägaren säger att han aldrig hört talas om Black Cobra.

– Cobra, vad är det för något? säger han.

Enligt honom flyttade Club Eden ut frivilligt för drygt två veckor sedan.

– Vi hade gjort upp om att jag skulle få två månadshyror på tisdagen. I stället använde de helgen till att flytta ut ur lokalen.

– Klubben verkar totalt strunta i att göra rätt för sig. Om de sedan klagar på att kriminella gäng tvingat dem att flytta ... Det är ju rent nys.

Lokalen står nu tom och fastighetsägaren söker efter en ny hyresgäst.

Polisen har också fått tips om att kriminella personer ska ha tagit över lokalerna. Men det rör sig om anonyma tips vars tillförlitlighet är tveksamma.

– Det är bara lösa rykten som vi följer upp och vi har inget belägg för att hot har förekommit, säger Ted Esplund, kommissarie på lokalpolisområde Örebro.

Polisen kommer dock att hålla koll på vad som händer med fastigheten.

– Vi har varit förbi lokalen ett antal gånger, både dag- och kvällstid. Det har varit relativt öde men vi kommer att fortsätta att bevaka det här, säger Esplund.

NA har vid upprepade tillfällen försökt få tag på representanter för Club Eden, genom att använda kontaktuppgifterna på hemsidan. Något svar har vi inte fått. Två enskilda medlemmar som vi varit kontakt med säger sig inte veta vad som ligger bakom flytten.

Annons