Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rynninge blir av med hållplatsen

Många gånger har Rynningeborna slagits för sin busshållplats. Hittills har de boende vunnit men nu ser det ut som att bussen har stannat i Rynninge för sista gången.

Annons
UPPRÖRDA. Marianne Ageberg, Inger Höglund och Margareta Landin upprörs över att busshållplatsen i Rynnige kan dras in enligt det nya förslaget till linjenät i Örebro.

Längst ner på Kaserngatan stannar bussen, väntar en stund och åker mot stan. För Margareta Landin, 84, är det enda sättet att ta sig in till city. Nu kan hon och hennes grannar bli utan buss om förslaget till nytt linjenät går igenom vid årsskiftet.

– Blir det så här efter nyår då tar jag mig inte ut, säger Margareta Landin.

Rynningeborna är hänvisade till hållplatsen som ligger vid Grenadjärsvallen men dit är det långt att gå för gamla ben.

– Jag orkar inte det. Ännu värre blir det om man ska handla och har fulla kassar med sig, säger Margareta Landin. Sedan förslaget lades fram har de påpekat sina åsikter.

– Jag har mejlat till Länstrafiken och svaret var att underlaget är för dåligt, det är för få som åker, säger Inger Höglund.

Men det visar sig att ansvariga kanske har lyssnat. Enligt ansvarig politiker, Björn Sundin (S), kan Rynninge vara med i det slutgiltiga beslutet.

– Vi har fått in synpunkter som vi tittar på, säger han.

Är Rynninge en av dem?– Ja, Rynninge är med där.

Det slutgiltiga beslutet om nytt linjenät tas av landstinget i höst.

Flera linjer kan förändras

Järntorget blir Slottet. Busshållplatsen som i dag heter Järntorget föreslås byta namn till Slottet och kommer att trafikeras av linje 1,2,3,4,5,6,7,8,9 och 21.

Turerna till Universitetet blir fler. I dag går linje 1 och 4 till Örebro universitet, enligt förslaget ska linje 10, 20 och 9 ha Universitetet som vändhållplats.

Hela nya förslaget finns att se på här där resenärer uppmanas att ge sina åsikter.

Det slutgiltiga beslutet om kollektivtrafiken i Örebro stad tas av landstinget i ­september.

Mer läsning

Annons