Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så blir helgvädret:"Supervärmen är förbi"

Supervärmen är förbi och vi kan vänta oss en rejäl dipp var gällande temperaturerna. Från temperaturer på över 30 grader till temperaturer omkring 15 grader väntas i helgen.
– Supervärmen är förbi, säger meteorologen Ian Engblom.

Annons
Foto: Michael Probst

– Om vi börjar med fredagens väder, så har huvuddelen av det kraftiga åskvädret dragit bort från länet, men det är fortsatt risk för regnskurar och åska, och växlande molnighet. Senare blir det molnigare och allt blåsigare. Det kan förekomma vindar på 6-9 meter per sekund, medelvind till eventuellt hårda vindbyar, säger Ian Engblom, meteorolog på Foreca.

– Temperaturerna kommer ligga på lite över 20 grader.

Hur blir vädret i helgen?

– Under helgen kommer det vara svalare temperaturer. Supervärmen är förbi. Vi kan vänta oss temperaturer på omkring 15-20 grader, både lördag och söndag, säger han.

– Lördag börjar med att vara rätt solig, men under dagen växer det fram en del stackmoln. Framåt eftermiddagen och kvällen ökar risken för regn och åska, så delar av länet kommer få en del skurar.

– Risken för regn och åska kommer hålla i sig under natten mot söndagen och en bra bit under dagen. Och lokalt kan det bli något kraftigare regnskurar. Dessa regnskurar kan sänka graderna ytterligare, men det är tillfälligt.

Mer läsning

Annons