Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så förbereder sig polisen för i kväll

Inför lördagskvällen är Örebropolisen förberedda för det värsta. Med hjälp från både polis i övriga länet och från angränsande län hoppas man kunna förebygga oroligheter.
- Jag vill inte säga något om numerär, för då riskerar vi att hjälpa motståndarna, säger Mats Nylén, kommunikationschef på Örebropolisen.

Annons

Ännu har ingen person gripits misstänkt för upploppen med stenkastning och anlagda bränder i Vivalla och andra delar av Örebro natten till lördag.

- Det är ännu okänt vilka som varit drivande till det här. Men det finns saker som pekar på att det inte är folk från området, kanske inte ens från Örebro.

Vad är det som pekar på det?

- Det är information vi har, men jag vill inte gå in närmare på hur vi fått den, säger Mats Nylén.

Hur ser era förberedelser inför lördagskvällen och -natten ut?

- Under dagen har vi planerat arbetet så att vi ska ha tillräckligt med polispersonal på plats. Framför allt går vårt arbete ut på att förebygga oroligheter. Bland annat ska vi försöka få vuxna att engagera sig på ett sätt de kanske inte alltid gör annars.

Vilka lärdomar har ni kunnat dra av fredagskvällens händelser?

- Vi har framför allt kunnat konstatera att det här aldrig skulle ha behövt hända. Men det händer ju på grund av att en liten grupp människor vill ställa till med bråk och då måste vi agera. Det är synd att polisen tvingas använda skattemedel till det här i stället för att kunna göra vettigare saker med dem, säger Mats Nylén.

Mer läsning

Annons