Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbete mellan religioner på Jubileumsveckan

Onsdagen den 12 augusti är det dags för Jubileumsveckans temadag Kulturens stad. Då kommer kristna, muslimer, judar och buddister att be tillsammans för att visa övriga Sverige och världen att Örebro är en trygg och bra plats att bo i och en plats där alla är lika värda oavsett tro.

Annons

Arrangör är Örebros interreligiösa råd som har träffats sedan flera år tillbaka för att föra en religionsdialog och diskussioner över gränserna, för att se hur man kan samarbeta.

– Vi är övertygade om att religionerna är en resurs för fred och samexistens i världen. Ett vidgat samarbete med religionen står som grund för att Örebro ska var en trygg och bra plats att bo på. Så vitt jag vet har detta aldrig skett i Örebro förut, säger Eva-Mari Karlsson Kempi, Svenska Kyrkan.

Det kommer både bli bön och sång av de olika religionerna när de ställer sig på scenen.

Förhoppningsvis är detta ett startskott för fler likande aktiviteter i Örebro.

– Det är ett fantastiskt initiativ och jag är oerhört glad över att vi kan genomföra detta under Jubileumsveckan, det är viktigt att påvisa att alla är lika mycket värda och att de olika religionerna samarbetar på det här viset, säger Sandra Almqvist projektledare Örebro 750 år.

Mer läsning

Annons