Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samtrafiken återinförs

Länstrafiken presenterar flera nyheter när vinterturlistan för stadsbussarna tas i bruk den 2 oktober. Vissa bussar kommer att ingå i en ny form av samtrafik, och en ringlinje införs.

Annons

Våren 2010 genomfördes en ny busslinjesträckning i Örebro. Samtidigt fick bussarna nya nummer och samtrafiken vid Järntorget försvann.

I stället angjorde bussarna andra bytespunkter i stan: USÖ, Våghustorget, Resecentrum och Konserthuset.

I höst, när vinterturlistan börjar gälla, har kommunen bestämt att införa samtrafik vid Resecentrum när det gäller vissa busslinjer.

Tre busslinjer berörs Anki Lönnman är planerare och berättar om nyheterna:

– Det gäller busslinjerna 1, 3 och 5 från Resecentrum. Alltså bussar mot Universitetet, Lundby, Brickebacken, Hovsta, Björkhaga och Mellringe. Att vi valt just dessa beror att vi därmed har försökt att täcka in de flesta riktningar.

– På vardagskvällar börjar samtrafiken från klockan 21.20. Nästa tur avgår en halvtimme senare, klockan 21.50. Sedan fortsätter de så varje halvtimme fram till klockan 23.50.

– På fredag- och lördagskvällar förlängs samtrafiken men går då varje timme, alltså klockan 00.20, 01.20 och sista bussen 02.20, säger Anki Lönnman.

Linje 24 dras omVinterturlistan gäller fram till den 14 april 2012. Hur det blir med samtrafiken efter det vet man inte i nuläget.

– Vi får se över hur det blir.

En annan nyhet som Länstrafiken presenterar i och med vinterturlistan är att linje 24 från Lillån inte kommer att gå via USÖ utan över Drottniggatan och Storgatan. Dessutom införs en ringlinje.

– Bussnumren 6 och 7 försvinner men ersätts av linje 27 och 28. Bussarna utgår från USÖ och kommer att gå till Karlslund och Björkhaga via Bovieran fast med lite olika sträckning.

Mer läsning

Annons