Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsning: Skejtpark och utomhusbad

En cykeltunnel mellan Eurostop och området med Citygross, en skejtpark vid Drottningparken och ett bad i Åbyparken. Det är några av de investeringar som programnämnd samhällsbyggnad vill göra nästa år.

Annons
Ungefär här, vid Åbyparken, ska det planerade utebadet ligga, när det väl blir av.

I den investeringsplan som programnämnden har antagit, och som slutligen ska beslutas om formellt av kommunfullmäktige i december, finns det saker som ska göras nästa år medan andra planer ligger på fyra år.

Cykel, gång, fritid och grönska är områden som är prioriterade i investeringarna.

– Vi kommer bygga fler lekplatser eftersom vi får fler barn. Vi kommer även att bygga fler gång- och cykelbanor eftersom bostadsområden växer fram och ambitionen är att alla ska kunna ta sig fram med cykel eller gåendes, säger Hannah Ljung (C) vice ordförande i programnämnd samhällsbyggnad.

Ett objekt handlar exempelvis om en gång- och cykeltunnel under Hedgatan mellan Eurostop och området vid Citygross.

– Det har funnits pengar till en tunnel med krök under Hedgatan, som är den billigaste varianten. Där har vi lagt till pengar för att kunna göra en bra och rak tunnel som man ser igenom, En tryggare tunnel, säger Björn Sundin.

Cykelparkeringar, ett bad i Åbyparken, att göra om Trädgårdsgatan till stadsgata, plantering av träd, upprustning av plaskdammar och parker, samt en ny lekplats är exempel på andra investeringar som väntar nästa år.

En skejtanläggning för 15 miljoner kronor i södra änden av Drottningparken är en av investeringarna som planeras nästa år.

– Skejtparken kommer att byggas nästa år, det törs vi nog ändå lova. Detaljplanen är överklagad i och för sig, men å andra sidan finns det nog egentligen redan stöd i den gällande detaljplanen för skejtparken. Vi är inte så oroliga för att den inte ska kunna genomföras, säger Björn Sundin (S).

Mer läsning

Annons