Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Scrabble-experten: "Jag har aldrig spelat wordfeud"

I helgen tävlade örebroaren Per Kristensson i scrabble-SM i Göteborg.
Och brädspelet fortsätter att hålla ställningarna. Några som smygspelade wordfeud i pausen fanns det inte.

Annons

I helgen har folk från hela Sverige tävlat mot varandra i brädspelet scrabble. Drygt 80 personer deltog och en av de tävlande var Per Kristensson som förra året kom på tredje plats. I år fick han nöja sig med att bli nummer 20.

– Det var många som var bättre helt enkelt, kommenterar han.

Berätta, vad är scrabble?– Det är ungefär som alfapet, som är den svenska varianten. Scrabble heter det i resten av världen. Det går ut på att lägga ord och varje bokstav har en viss poäng.

Vad behöver man för egenskaper för att bli riktigt bra?– Man ska kunna många ord. Och många korta ord är bra, så kallade hakningar. De riktigt inbitna brukar plugga ordlistor inför tävlingarna. Det är också bra att träna in många ord med z, Det är den bokstaven som ger flest poäng.

Nu har ordspelet wordfeud som man spelar i mobilen blivit populärt. Du tror inte det kommer att konkurrera ut scrabble?– Nej, det tror jag inte. Jag har aldrig själv spelat det men jag har hört många andra som gör det. Wordfeud har lite annorlunda regler och själv tycker jag scrabble är roligare. Men visst har det väckt ett intresse för ordspel. Wordfeud har framför allt fått stort intresse i media.

Så det var inga som valde att spela wordfeud i pausen på scrabble-SM?– Nej, jag såg inga som gjorde det. Men det var faktiskt några debutanter som var med som hade kommit in på scrabble via wordfeud.

Ok, vad är då tjusningen med scrabble?– Det är ett roligt spel. Det är väl ungefär som för folk som spelar schack. Man sitter och tänker och så hittar man plötsligt det där ordet som ger höga poäng.

Wordfeud - inget för Per Kristensson och resten av Sverigeeliten i Scrabble.

Mer läsning

Annons