Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadad cykelbana gav Aridon hjärnskakning

(UPPDATERAD 16.45) Plötsligt flög 9-årige Aridon över cykelstyret och landade med huvudet före i asfalten.
Nu ska kommunen åtgärda den stora bulan på cykelbanan.

Annons

När NA träffar Aridon Miftari sex timmar efter cykelolyckan haltar han och har väldigt ont i vänster ben. Han har ett skrubbsår på hakan och en skadad tand i underkäken. Dessutom har han fått en lättare hjärnskakning.

"Jag landade på huvudet"Aridon berättar hur det gick till när han och hans mamma kom cyklande från Marieberg för att åka till vårdcentralen i Adolfsberg på måndagsmorgonen.

– Jag tittade rakt fram, och jag såg inte kullen. Jag flög liksom fram och så landade jag, först på huvudet och sedan på hela kroppen. Jag fick jätteont i benet, säger han.

Vill varna andraAridons mamma Tina som cyklade en bit bakom honom blev livrädd.

– Det var hemskt att se. Cykeln låg ovanpå honom, och hans huvud låg mot asfalten.

Tina har kontaktat NA för att varna andra för den stora bulan i cykelvägen, och för att hon hoppas att kommunen ska göra något åt den.

Svår att upptäckaMedan vi står och pratar på cykelvägen passerar flera cyklister. Alla svänger vant åt sidan strax före guppet. Men den som cyklar här första gången kan lätt bli överraskad. Trots att guppet är högt syns det knappt på avstånd.

– Jag vet att bulan är här, så jag cyklar alltid bredvid den, men Aridon hade aldrig cyklat här förut. Jag vill inte att något annat barn ska behöva råka ut för det som hände min son, säger hon.

Skadan åtgärdasÖrebro kommun ska nu åtgärda bulan. När Gösta Eriksson, verksamhetschef på Örebro kommuns tekniska förvaltning, fick se en bild på den upphöjda asfalten under tisdagen, skickade han genast ut en anställd för att inspektera cykelbanan.

Senast i morgon, onsdag, ska skadan vara reparerad.

– Det ligger en trumma under, som hade lyfts upp av tjälen. Nu river vi bort asfalten, lägger ner trumman och lägger ny asfalt. Samma sak hade hänt på något mer ställe, så vi ska ordna det också, säger Gösta Eriksson.

Påpasslig läkareMen Aridon och Tina hade tur i oturen. Bara någon minut efter att Aridon hade flugit cykeln kom en läkare cyklande.

– Han kollade av läget med Aridon och erbjöd oss skjuts till vårdcentralen i sin bil. Han var så himla gullig. Det finns inte ord för hur tacksam jag är för det, säger Tina.

HjärnskakningPå vårdcentralen konstaterade en annan läkare att Aridon har fått en skada i en tand. Han hade också fått en lättare hjärnskakning och fick därför stanna hemma från skolan resten av dagen.

Men det kunde ha gått ännu värre.

– Läkaren som hjälpte oss på cykelvägen sa att det var stor tur att Aridon hade hjälm, berättar Tina.

Aridon, 9 år, slog sig rejält när han överrrumplades av den stora bulan på cykelvägen.
Nioårige Aridon kastades av cykeln när han körde på bulan som täcker nästan hela cykelbanan.

Mer läsning

Annons