Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadad skidåkare fickvänta timmar på hjälp

En längdskidåkare som skadades ute i spåret fick vänta mer än tre timmar innan han kom till USÖ för vård, trots att han inte var långt från Örebro. Mannen skadades mellan Tomasboda och Ånnaboda.

Annons

De stora mängderna snö ute i skogen var orsaken till den långa väntetiden, enligt räddningstjänsten.

Mannen åkte omkull och skadade axeln på lördagseftermiddagen. Räddningstjänsten fick larmet vid tretiden, och försökte ta sig till platsen med en sexhjulig terrängmotorcykel. Det gick inte. Räddningstjänsten tog då hjälp av en privatpersons snöskoter.

Fick hjälp av privatpersoner

Ambulanspersonal åkte med snöskotern. Under väntetiden fick mannen hjälp och sällskap av privatpersoner i skidspåret. Tre timmar efter att larmet befann sig den skadade mannen till slut i ambulans på väg till USÖ.

Enligt räddningstjänsten var hans skada inte allvarlig, men det var omöjligt för honom att ta sig fram på skidor.

Räddningstjänsten i Örebro har inga egna skotrar, men kan använda de som finns vid Storstenshöjden. Den här gången valde man att ta hjälp av en privatperson.

– Det händer någon gång varje vinter att vi får rycka ut för skidolyckor, men det brukar inte ta så här lång tid. Men nu är det så mycket snö i skogen, därför tog det tid, säger Christer Sundqvist vid Nerikes brandkår.

Mer läsning

Annons