Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skador för nio miljoner då förskola eldhärjades

En 16-årig pojke har åtalats för mordbranden på förskolan Hasselgården i Vivalla i höstas. 16-åringen påstås vara mycket intresserad av att elda.

Annons

Det var den 10 september i fjol som Hasselgården brann. Det fanns flera brandhärdar i lokalerna och hela skolan blev rökskadad. 35 barn berördes av branden som orsakade skador för nio miljoner kronor, enligt preliminära beräkningar.

Polisen kunde efter några dagar gripa pojken som nu har åtalats för mordbranden. En kompis medverkade till att sätta eld på förskolan, men kamraten åtalas inte eftersom denne är under 15 år.

16-åringen nekar till brott men åklagaren har i åtalet radat upp flera bevispunkter mot honom. Ett vittne som är bekant med 16-åringen har exempelvis berättat att han är mycket intresserad av att elda i olika sammanhang.

Under rättegången kommer även en polis att vittna om hur 16-åringen i ett relativt tidigt skede av utredningen undrade vad han skulle ”få för straff för mordbranden”. Och när 16-åringen i januari i år fick reda på slutresultatet av polisens utredning satt han och fingrade på en tändare, enligt samma polis.

Rättegången kommer att hållas i mitten av juni.

Förskolan har flyttat till nya lokaler i Vivalla och heter nu Skattkistan.

Mer läsning

Annons