Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skjutna kvinnans skador är livshotande

Enligt USÖ har den skottskadade 46-årig kvinnan livshotande skador. Skottlossningen skedde på centrala Väster sent i går kväll. En 53-årig man har anhållits misstänkt för mordförsök.

Annons

Skottlossningen ägde rum i en lägenhet  vid Jakobsgatan/Ekersgatan strax efter klockan 23 på lördagskvällen. Polisen skickade ett stort antal patruller till platsen och spärrade av delar av gatan.

Den skottskadade kvinnan fördes till USÖ. Enligt ett pressmeddelande nu på förmiddagen bedöms hennes skador som livshotande.

- Vi har gripit en misstänkt gärningsman som misstänks för mordförsök, sade vakthavande befäl Dan Sööder vid Örebropolisen.

Den misstänkte 53-åringen

kunde först inte förhöras. Han var påverkad när han greps och lades in för tillnyktring. Han förhördes senare på söndagen när han har nyktrat till och har nu anhållits. På förmiddagen begärde mannen en offentlig försvarare, uppger Åklagarmyndigheten. Mannen och kvinnan känner varandra, men hur de är bekanta är inte känt.

Lägenheten där skottlossningen ägde rum har spärrats av. Polisen har undersökt brottsplatsen och hade personal kvar på platsen under natten. En utförligare teknisk undersökning av brottsplatsen pågår.

Mer läsning

Annons